PROGRAMI

Savjetovanje

Cijela metoda savjetovanja temelji se na teoriji izbora kojoj je temeljno polazište za funkcioniranje ljudskog organizma. Realitetna terapija je jedna od metoda savjetovanja u kojoj se terapeut kroz proces samoprocjene želi povezati s klijentom i razumjeti poteškoće s kojima se susreće.

Realitetna terapija je jedna od metoda savjetovanja u kojoj se terapeut kroz proces samoprocjene želi povezati s klijentom i razumjeti poteškoće s kojima se susreće.

Terapeut želi shvatiti koja je unutarnja, odnosno intrinzična motivacija koja pokreće klijenta te pomoću nje utjecati na izvore problema koji klijenta sputavaju da ostvari željenu razinu djelovanja.

Glavni cilj ove metode savjetovanja je pomoći klijentu odabrati one obrasce ponašanja kojima će moći bolje utjecati na životne poteškoće, zadovoljenje vlastitih potreba te na podizanje kvalitete života.

Teorija izbora je temeljna karakteristika realitetne terapije, a temelji se na razumijevanju ljudskog ponašanja koje je u osnovi funkcioniranja ljudskog organizma.

Naime, ova teorija se bazira na kibernetici drugog reda, odnosno pretpostavlja da je ljudski organizam zatvoreni sustav što ujedno znači da je ljudsko ponašanje motivirano iznutra te da ljudi teže uspostavljanju unutarnje ravnoteže.

Nakon što čovjek uspije uspostaviti unutarnju ravnotežu, usporedba vanjskog i unutarnjeg svijeta ga čini sretnim i zadovoljnim čime se podiže njegova kvaliteta života.

Drugim riječima, ljudsko ponašanje je uvijek potaknuto iznutra psihičkim potrebama koje teže zadovoljenju, a uspostavljanjem ravnoteže u organizmu ujedno postižemo višu razinu kvalitete života.

Iskustva mnogih klijenata svjedoče o uspostavljanju kvalitetnijih odnosa s drugim ljudima te učinkovitijim metodama suočavanja sa životnim problemima.

U ovom stresnom i neizvjesnom svijetu, svakodnevno se susrećemo sa životnim izazovima koji sve naše primarne potrebe stavljaju u drugi plan i neprestano traže od nas ono što niti sami ne možemo dati.

Osobe koje su prošle realitetnu terapiju prvenstveno navode porast kvalitete života zahvaljujući kojoj su shvatili da su neka sitna životna zadovoljstva previše zanemarivali zbog čega svoje potrebe nisu mogli zadovoljiti. Isto tako, odnosi s drugim ljudima su se popravili jer su naučili iskomunicirati one probleme koje su imali. 

Nadalje, sretni klijenti navode da su se naučili usmjeriti na sadašnjost te da više nisu opterećeni onime što je bilo u prošlosti niti previše razmišljaju o neizvjesnoj budućnosti. Važno je biti usmjeren na ono što je sad jer je to jedino što sigurno imamo.

Realitetna terapija je psihoterapijski pravac koji pomaže različitim skupinama ljudi koji se nose s različitim životnim problemima. Ovakva vrsta terapije se najčešće primjenjuje kod:

  • poteškoća s anksioznim poremećajima,
  • depresivnih simptoma,
  • donošenja važnih životnih odluka,
  • poteškoća sa socijalnim odnosima (bračni, obiteljski, profesionalni itd.),
  • problema s ovisnostima,
  • nezadovoljstva različitim područjima života.

Coaching

Coaching je jedan od programa koji vode licencirani stručnjaci iz područja realitetne psihoterapije pri institutu dr Williama Glasera USA, psihijatra koji je osnivač realitetne terapije i autor teorije izbora. Usredotočeni smo na područje osobnog i profesionalnoga života. Zbog navedenih karakteristika individualni coaching proces jedan je od trenutačno najtraženijih oblika poslovnog i osobnog usavršavanja u svijetu.

Njega i skrb

Razumijemo vašu želju  za ostankom u svom domu kako bi mirno doživjeli starost. Mi vam to  želimo i možemo omogućiti. Nudimo individualni program rada sa svakim našim
korisnikom. Program i plan njege za svakoga korisnika osmišljen u suradnji klijenta i
stručnog osoblja našega centra. Uključenost obitelji u socijalne aktivnosti te pružanje
informacija članovima obitelji 
Kontaktirajte nas kako bi vašim voljenima pružili stručnu , profesionalnu i kvalitetnu skrb.

Jačanje mentalnih kapaciteta

Radionice i predavanja bazirane na radu na sebi i promjeni svojih životnih uvjerenja.Publikacije

Naše usluge nudimo u skladu sa stručnim obrazovanjem i zakonskim propisima FBIH

„Službene novine Federacije BiH“, broj. 43/13

Zakon o sestrinstvu i primaljstvu

„Službene novine Federacije BiH“, br: 37/01

Zakon o zaštiti osoba s duševnim smetnjama

„Službene novine Federacije BiH“, broj 46/10

Zakon o zdravstvenoj zaštiti

Tonči MATULIĆ, Zagreb

Identitet, profesija i etika sestrinstva

Iskustva naših klijenata su najvažnija referenca za naš rad i osnovni pokazatelj kvalitete obavljenog posla.

“Odlučio sam se za savjetovanje jer sam smatrao da mi može pomoći da lakše i svjesnije prođem kroz jedan težak i bolan period života u kome se nalazim.  Postao sam svjesniji svojih mogućnosti i naučio kako da se vise oslanjam na sebe. Osjećam se bolje i lagodnije, sa više volje i snage.

U toku terapije sam se osjećao prijatno i osjećao sam potpuno povjerenje prema terapeutu sto je posledica njenog stručnog pristupa i posvećenosti.”

 Marko B. 

“Savjetovanje mi pomaže da razumijem sebe, u neprekidnom sam kontaktu sa sobom i svojom duhovnošću. Lakše uočavam i rješavam probleme, budim vlastitu svijest i prepoznajem i stvari koje me čine sretnom. Nalazim svoj mir, rastem i napredujem. 

Ivana V. Livno

Kao obitelj smo prezadovoljni brigom za naše voljene, usluga je stručna i kompletna.

Obitelj Šperac

Danas u izdanju Večernjega lista razgovor sa Ljubicom Krišto. Electio centar napreduje prema ostvarenju svoje vizije.

Tu smo za Vas kako bi zajedno stigli do životnog zadovoljstva